dijous, 9 d’abril del 2015

Consells per a la conducció durant la primavera

Renault Twingo
 
L'estació de la primavera és un període de l'any de transició climàtica on es produeixen canvis atmosfèrics, podent presentar precipitacions característiques de l'hivern o temperaturas elevades més pròpies de l'estiu. Tots aquests canvis sobtats en les condicions meteorològiques influeixen negativament en la conducció, és per això, que cal tindre en compte una serie de consells que ens permetran afrontar qualsevol incidència en aquesta època de l'any.
 
Abans de sortir de viatge en aquesta època cal prendre una sèrie de mesures:

- Posar el vehicle a punt amb una revisió. A l'hivern, el vehicle i els seus elements es troba sotmès a condicions ambientals més severes que en la resta de l'any, per la qual cosa serà necessari preparar-ho per a això.
 
Comprovar les escombretes i el funcionament de l'eixugaparabrisa.
 
- Portar els recanvis imprescindibles com: 2 triangles d'avaria, roda de recanvi a la pressió necessària i eines per a la seva col·locació, joc de llums en perfecte estat i eines per a la seva col·locació.
 
- Comprovar l'enllumenat del vehicle, antiniebla i els seus reglatges. Nivells de líquid de frens i oli, líquid anticongelant i de l'eixugaparabrisa. 
 
- Comprovar la pressió, dibuix i ranures (mínim 1,6 mm) dels pneumàtics per assegurar una bona adherència a la carretera i evitar el lliscament.
 
Renault Captur
 
En aquesta època les condicions meteorològiques són molt canviants, per la qual cosa és necessari examinar amb deteniment l'itinerari més adequat per a cada situació, sol·liciti informació sobre l'estat de les carreteres que vagi a utilitzar, així com possibles itineraris alternatius en cas de condicions meteorològiques adverses, o també, escolti els butlletins informatius que difon el Servei d'Informació de Tràfic, per les diferents emissores de radio per tot el territori nacional. 
 
I finalment des de Grup Autoxandri volem que amb aquests consells gaudeixis de la primavera al volant amb prudència i seny.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada