dijous, 28 d’abril del 2016

Les afirmacions que t'ajudaran a conduir correctament per una rotonda


Les rotondes segueixen sent un dels punts més conflictius per als conductors, alguns hàbits de conducció que realitzem en elles i que creiem correctes són infraccions que poden podar-nos en perill.

Les rotondes es van dissenyar precisament per evitar escenaris de xocs i col·lisions, per regular amb eficiència i seguretat el tràfic en les interseccions. I encara més curiós el fet que tots pensem que sabem prendre correctament les rotondes, però en la pràctica és fàcil adonar-se que no és així. Per aquest motiu des de Grup Autoxandri volem recordar-te les 10 normes per conduir correctament en rotondes, seguint exactament la normativa de la Direcció general de trànsit. 10 afirmacions que et poden evitar una multa, una discussió amb un altre conductor o en el pitjor dels casos un accident.

Et deixem a continuació amb unes afirmacions extretes de la normativa de la DGT, una informació que esperem et sigui útil i et faciliti la conducció en les rotondes:

-Recorda que la prioritat és sempre del vehicle que es troba dins la rotonda.

-Imagina't la rotonda com una autovia de dos carrils en forma de circumferència, així et serà més senzill entendre aspectes com no circular pel carril esquerre o l'interior de la rotonda si vols sortir per la següent sortida.

-Al incorporar-nos a un carril, la prioritat és sempre del vehicle que es troba en aquell carril.

-Mai has d'agafar una sortida des d'un carril interior.

-Com a norma general s'ha de conduir pel carril de l'exterior.

-Senyalitza totes les teves maniobres.

-Facilita les maniobres als vehicles de gran tunelada.

-Recorda que els ciclistes en grup es consideren com una unitat, quan el primer entra dins la rotonda s'ha de respectar el torn fins que entra el darrer.

Encara que per norma general la prioritat sigui dels vehicles que es troben a l'interior d'una glorieta, sigues molt acurat i posa molta atenció a la senyalització vertical i horitzontal, que a vegades pot fer que a l'interior de la mateixa els vehicles hagin de cedir el pas als quals accedeixen a la intersecció. Recorda que al volant cal ser caut i previngut per a la pròpia seguretat i la dels altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada