dijous, 29 de gener de 2015

Consells per a la conducció segura sobre neu


Conduir sobre qualsevol tipus de superfície inusual requereix una sèrie d'habilitats, especialment quan la carretera està nevada o amb plaques de gel. Amb les baixes temperatures que vivim aquests dies, moltes són les carreteres que ens poden presentar dificultats i posar a prova la nostra destresa en la conducció. Des d'Autoxandri et volem oferir alguns consells perquè puguis desenvolupa una conducció segura, en condicions extremes.
 

Renault Koleos circulant sobre neu

El primer element i bàsic per a conduir segurs en qualsevol superfície és portar el vehicle amb els pneumàtics adequats. En carreteres nevades i amb gel, el més recomanat és el pneumàtic d'hivern, com així s'anomena popularment, consta de major adherència al terreny, permetent seguretat en l'acceleració i la frenada. En cas de no tindre pneumàtics d'hivern haurem de posar cadenes.

La vista és el factor que més ens limita a l'hora de conduir. L'anticipació visual fa que de forma immediata també adaptem la velocitat a les circumstàncies. En corbes és bàsic anticipar-se visualment i buscar la sortida de la corba i no la direcció a la qual va la part davantera del cotxe.
 
Corba de carretera nevada, on cal estar especialment atent
 
Cal evitar qualsevol tipus de maniobra brusca, com una forta frenada, forta acceleració, gir excessiu del volant. La suavitat en la conducció incideix directament en la qualitat i seguretat de la conducció en casos extrems.

A l'hora de prendre corbes, mai girar més del degut el volant. Un angle de gir excessiu en el volant provoca immediatament l'aparició del subviratge, és a dir, el cotxe comença a derrapar del tren davanter. En aquest instant, girar menor el volant serveix perquè el cotxe giri més.

El més recomanable en el cas que hàgim de frenar, és utilitzar el mateix motor per poder detenir el cotxe. En el cas que hàgim de trepitjar el pedal del fre, fer-ho sempre amb les rodes rectes. Si frenem amb les rodes girades l'única cosa que fem és perdre encara més el control de la situació.
 
Recorda que una conducció tranquil·la millora la seva fluïdesa, no oblidis com a mesura preventiva portar el mòbil ben carregat quan hagis de conduir en aquestes condicions.
 
Des de Grup Autoxandri, el teu concessionari i taller oficial Renault/Dacia et desitgem una conducció sempre segura i que gaudeix molt d'aquest hivern a la carretera amb aquesta oferta especial.
 
Oferta vàlida per a Renault

Oferta vàlida per a Dacia
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada