divendres, 27 de febrer del 2015

Precaucions davant de la conducció amb vent



Senyalització de vent transversal
 
Pot arribar a ser més perillós que la pluja, la neu o inclús la boira. El vent està considerat un dels fenòmens meteorològics més incòmodes a l'hora de conduir, pot impedir-te mantindre la trajectòria desitjada.
 
El vent t'obliga a corregir constantment la trajectoria del volant, frena la potència i velocitat del vehicle si és frontal o pot augmentar considerablement la velocitat si procedeix del darrere.
 
Des d'Autoxandri et volem donar alguns consells, per a una conducció segura i lliure d'accidents durant els dies de vent:

Subjecta el volant amb fermesa
 
Els canvis de trajectòria que provoca el vent en el nostre cotxe es produeixen de forma sobtada, per la qual cosa serà molt important mantenir el volant amb fermesa. Procura conèixer l'adreça del vent. A les zones on el vent és freqüent, com a valls, ponts o viaductes, sol haver-hi “mànigues”, com la de la imatge superior, que ens ajuden a conèixer l'adreça i intensitat del mateix

Redueix la velocitat
 
Com més velocitat, major el perill i menor el temps de reacció que tens, en jornades de vent és important controlar la velocitat i reduir-la considerablement. Augmenta la distància de seguretat i molt d'ull als vehicles que circulen al teu voltant. 
 
Atenció i avançat a qualsevol situació
 
Molt de compte amb la circulació per zones protegides com ara túnels, ja que després de circular protegits, com per exemple al costat d'un camió, el nostre vehicle pot veure's desestabilitzat sobtadament, amb el consegüent perill de sortida de la via, impacte amb un altre vehicle, etc. Procura ser previsor i vigila sempre el que hi ha al teu voltant.
Vigila la pressió dels pneumàtics
 
Aquesta és una norma fonamental per a totes les ocasions, independentment de la situació meteorològica. No oblidis mai que el punt d'unió entre la carretera i el nostre vehicle són els pneumàtics, per la qual cosa serà fonamental que es trobin en bon estat i amb la pressió recomanada pel fabricant.

Suavitat en les maniobres

 
És recomanable moure el volant amb suavitat, reduir la velocitat i baixar una marxa perquè el motor ens ajudi a contrarestar la força del vent. Els vehicles alts o amb gran superfície lateral, com els monovolums o furgonetes són molt més sensibles al vent. Si condueixes un d'ells, extrema les precaucions.

I això és tot, molta precaució i seny a la carretera durant aquest dies!
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada