dijous, 8 d’octubre del 2015

Consells per viatjar segur aquest pont

 
Amb motiu de la festa del Pilar, aquest dilluns vinent 12 d'octubre és festa a tota Espanya, si ets dels afortunats que pot fer pont i has decidit desplaçar-te fora de casa uns dies, aquí et deixem uns consells perquè puguis viatjar de la forma més segura amb el teu vehicle:

- Planifica el viatge i no t'agoviïs

 
Primerament i abans de posar en marxa el motor del teu vehicle, hauries de planificar la ruta que voldràs seguir. Tampoc cal que decideixis i planifiquis fins a l'últim detall, moltes vegades està bé perdre's per descobrir nous llocs, però una mica de guia sempre et serà útil per estalviar combustible, temps i estrès a la carretera.

És recomanable també escollir les hores de major llum per realitzar el desplaçament, de nit la conducció pot resultar més feixuga, ja que requereix d'un major esforç de concentració que pot ocasionar més cansament que la conducció durant el dia.

Revisa la documentació i comprova que ho tens tot en regla: el permís de conducció, el de circulació del cotxe i la Targeta d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), amb l'adhesiu corresponent enganxat a la part superior esquerra de la lluna davantera.

- Revisa el teu vehicle


Portar el cotxe en perfectes condicions és imprescindible per a viatjar segur i evitar desagradables sorpreses. És convenient assegurar-se que el vehicle que s'utilitzi per a fer el viatge reuneix les condicions idònies.

Et recomanem que abans d'empendre el teu viatge posis el teu cotxe en mans dels nostres professionals Renault que revisaran els elements imprescindibles del vehicle com: La pressió dels pneumàtics, el nivell d'aigua, oli i del líquid de frens, així com el dipòsit del parabrisa. Finalmente no t'oblidis de portar el dipòsit ple.
 
- Respecta els límits de velocitat


La DGT recorda que la velocitat segueix sent el component fonamental que determina la major o menor incidència en la sinistralitat vial, la gravetat i el grau de lesió de les víctimes.

Per aquest motiu, Tràfic ha engegat el Pla Integral de Vigilància en carreteres convencionals, en el qual s'incrementaran els controls de velocitat amb radars mòbils i d'alcohol i drogues entre els conductors durant aquests diez de pont.

Mantigues el control dels limits de velocitat i respecta les normes de circulació en tot momento si no et vols endur un ensurt i que les vacances d'aquest pont et surtin per un ull de la cara.
 
- Para a descansar i evita les distraccions

 
Finalment, però no per això menys important, evitar la somnolència, amb parades cada dues hores o cada 200 quilòmetres, uns 15 minuts seran suficients. Un altre punt fonamental és evitar les distraccions, especialment les relacionades amb els dispositius mòbils.

Recorda que en condicions inesperades, meteorologia adversa o qualsevol altra contraindicació utilitzar el sentit comú sempre serà la millor opció. Sigues prudent i anticipa't a qualsevol situació que es pugui donar en carretera i sobretot gaudeix de les teves mini vacances!

Des de Grup Autoxandri us desitgem que tingueu molt bon viatge i ens veiem a la tornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada